torstai 23. toukokuuta 2013

mitä mieltä minä olen kiusaamisesta

kiusaaaminen7
Tää postaus on ollut mulla tuolla luonnoksissa jo yli 3 kuukautta ja oon harkinnu tän julkaisemista mutta antaa mennä nyt sitten. Mä en oo ikinä edes yrittänyt kirjoittaa mielipidepostausta mistään, mutta koska viimeaikoina oon miettiny kiusaamista päivä päivältä enemmän ja enemmän, niin tää on ehkä ainut asia mistä mulla on oikeasti selvä mielipide ja ajattelinkin kirjoittaa siitä. Ihan liian usein mun silmien eteen ilmestyy uutisia missä joissakin ihmiset on jopa tappaneet ittensä koska niitä on kiusattu. Mä en oo mikään hyvä kirjoittamaan ja katsotaan nyt saanko edes minkäänlaista järkevää ja julkaisukelpoista tekstiä kirjoitettua. Mua itteäni ei oo ikinä kiusattu, ala-asteen kaveriporukka riitoja sekä selän takana puhumisia en laske omalla kohdallani kiusaamiseksi koska musta tuntuu että jokainen kokee noita jossain vaiheessa elämäänsä ja se on ihan normaalia. Mä oon kuitenkin joutunut seuraamaan sivusta toisten ihmisten kiusaamista entisellä ylä-asteellani sekä nykyisessä lukiossanikin oon havainnut pienimuotoista kiusaamista. Kiusaamista esiintyy nykyisin lähes joka ikisessä koulussa.

kiusaaaminen1
Musta kiusaaminen on ehdottomasti väärin. Kenelläkään ihmisellä ei ole tarpeeksi painavia syitä alkaa kiusaamaan toista. Useimmiten kiusaamisen syynä on toisen ihmisen erilaisuus ja se, ettei kiusattu välttämättä kulje massan mukana. En voi käsittää miten ihmiset voidaan jakaa ns. "normaaleihin" ja "epänormaaleihin" eli erilaisiin. Jokainen ihminen on ihan saman arvoinen eikä mitään pitäisi voida määrittää normaaliksi ja epänormaaliksi.

kiusaaaminen2
Yksi yleisimmistä kiusaamisen syistä on ulkonäkö. Kun mä itse oon keskustellu kavereitteni kanssa kiusaamisesta, oon kuullu niiltäkin lauseen "no eihän se nyt oo normaalia. Miettis vähän mitä päällensä pukee". Mä ite kuvailin asiaa seuraavalla tavalla : Jos sä tuut kouluun pillifarkuissa tai muissa kyseisellä hetkellä muodissa olevilla housuilla sä oot "tosi cool", normaali ja muodin, sekä massan mukana kulkeva. Jos sä tuut collareissa tai muissa rennoissa housuissa ihmiset ei kato sua mitenkään oudoksuen, sä et vaan välttämättä oo jaksanut laittautua kyseisenä aamuna. Mutta hei, jos sä tuut kouluun värikkäissä ulkohousuissa tai vähän erilaisemmassa mekossa tai hameessa johon muut eivät ole tottuneet, sulle saatetaan huudella sekä naureskella käytävillä. Tässä tapauksessa normaaliksi pukeutumiseksi ollaan luokiteltu farkut ja collarit ja epänormaaliksi hameet, mekot ja ulkohousut. Kuka sen päättää mikä on normaalia ja mikä epänormaalia ? Jokaisen pitäisi saada pukeutua aivan vapaasti juuri siten miten haluaa ilman että joutuu pelkäämään kiusatuksia tulemista. Musta on ihanaa katsoa koulussa niitä jotka pukeutuu ihaniin mekkoihin ja joilla on omaperäinen tyyli pukeutua. Tottakai se on myös omasta itseluottamuksesta sekä luonteesta kiinni, että uskaltaako olla erilainen ja pukeutua eritavalla kuin suurinosa oppilaista.

kiusaaaminen3
Ulkonäkö on muutenkin sellainen asia jolle ei voi itse välttämättä tehdä mitään, koska jos omistaa ison nenän, on lyhytkasvuinen tai vaikka kehitysvammainen, sä et voi itse tehdä asialle mitään. Siksi en voi käsittää miten toinen ihminen voi kiusata toista toisen ulkonäön takia ? Mitkä ovat muka perusteet.  Ei olisi kivaa jos joka ikinen ihminen olisi kuin samasta muotista tehty, kaikilla olisi samanlaiset kasvot, olisivat samanpituisia ja kokoisia. Musta on kiva että maailmasta ei löydy kahta täysin saman-näköistä ihmistä vaan jokainen on oma ainutlaatuinen yksilönsä. Mä en myöskään ymmärrä toisten kiusaamista ihonvärinkään takia ja vihaan rasismia. Mitä sitten jos toisen iho on tummempi kuin toisen ? Ihminen hänkin on vaikka ihonväri olisikin eri kuin sinulla :-) Ihmiset voisivat oikeasti kohdella muita siten, miten toivovat muoden kohtelevan itseään.

kiusaaaminen4

Yläasteella ollessani hain tukioppilaaksi, mutten päässyt koska en silloin vielä tiennyt oppilaskunnan ja tukioppilastoiminnan eroa. Vaikken tukioppilaaksi päässytkään, puutuin silti muutamaan kiusaamistapaukseen ja välituntisin menin juttelemaan ja olemaan yksinäisten kanssa. Kun pääsin peruskoulusta pois, menin samana kesänä isoseksi riparille, jossa oli saman yläasteen oppilaita. Samalla leirillä olivat myös ne koulussa syrjityt, yksin jätetyt ja kiusatut. Kiusaaminen jatkui leirillä, näille huudeltiin ja näitä haukuttiin. Leirillä kiusaamiseen oli onneksi helpompi puuttua kuin koulussa. Ohjaajat sekä me isoset tehtiin kiusaajille selväksi ettei leirillä hyväksytä kiusaamista ja että kaikkien kaveri pitää olla, tai ainakin kaikkien kanssa pitää pystyä tulemaan toimeen. Ruokailuissa ja vapaa-ajoilla me isoset olimme niiden vähän yksinäisempien kanssa ja yritimme tehdä heidänkin riparistaan ikimuistoisen.

kiusaaaminen5

Musta tuntuu niin pahalta kuulla että jotain on kiusattu, sekä katsoa jos jotain kiusataan. Mun tekis aina vaan juosta kiusatun luokse ja halata häntä ja raivota kiusaajille. Kiusatulle voi jäädä kiusaamisesta ikuiset traumat ja pahat muistot kouluajoilta jotka eivät ikinä katoa mielestä. Kiusaajat saavat teoillaan niin paljon pahaa aikaan. Kiusatut saattavat päätyä tekemään myös itse itselleen pahaa. Kenenkään ihmisen ei kuuluisi tuntea itseään turhaksi, mitättömäksi tai huomaamattomaksi. Me kaikki merkitsemme jollekkin jotain ja aina on joku joka rakastaa ja välittää juuri sinusta. Musta ei tunnu pahalta vaan silloin jos jotain kiusataan, vaan musta tuntuu myös pahalta katsoa yksinäisiä ihmisiä joilla ei ole niin paljoa ystäviä. Miksi ihmiset eivät hyväksy erilaisuutta eivätkä ole suvaitsevaisia niitä ihmisiä kohtaan jotka uskaltavat olla juuri sellaisia kuin ovat ?

kiusaaaminen6
Kaikki kiusaamisen muodot on yhtä pahoja. Sanallinen haukkuminen, fyysinen väkivalta, sekä pelkät katseet voi aiheuttaa toiselle pahan mielen ja pelon tunteen. Jos joku ihminen ei sua miellytä, sä voit pitää sen asian omana tietonas, eikä sun tarvii alkaa haukkumaan tai kiusaamaan sitä. Toinen juttu on myös se, että ihmiset ei sais tuomita ihmisiä liian helposti kuulemiensa juttujen tai ulkonäön perusteella. Ihmisestä ei voi oikeasti tietää mitään, ennenkuin tuntee sen. Kaikki toisista ihmisistä ikävästi puhuminen ei kuitenkaan ole kiusaamista, sillä mielipiteet ja kiusaaminen on kaks eri asiaa. Ei siis tuomita ihmisiä ellei tunneta ja yritetään tulla kaikkien kanssa toimeen ja vaikka hymyilemäänkin vastaantulijoille ! Hymy voi helposti pelastaa toisen päivän :-)

Tässä oli nyt siis vain mun mielipide asiasta, mua ei oo siis ikinä kiusattu, joten omakohtasia kokemuksia mulla ei oo.
Huh elämäni eka mielipidepostaus takana, kommentoikaa mitä tykkäsitte tai jos tuli jotain mieleen :> !kuvat : we♥it

64 kommenttia:

 1. Ihanan pitkä teksti!:).. Pitää itekkin alkaa miettimään enemmän mitä sanon, vaikken mikään kiusaaja olekkaan. Mutta musta oli tosi kiva että kirjotit tällasen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja kiva kuulla että tykkäsit :-) Ja jep, aina on hyvä miettiä mitä aikoo sanoa ennen kuin sanoo :)!

   Poista
 2. Voi ku ihana postaus! Kirjotit tosi ihanasti <3

  VastaaPoista
 3. Ihana teksti ja blogi muutenkin!♥
  Onks sulla kavereita ketä ois joskus kiusattu tai kiusataa?? Ja onks ne nykyää millasii et pitääks paikkaansa se et se saattaa myös vahvistaa ku on ollu kiusattu??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥
   On mulla kavereita keitä on ainakin joskus kiusattu :( Ja musta tuntuu et niiden tapauksessa kiusaaminen on saattanut vahvistaa niitä ihmisinä, joten kyllä se pitää ainakin joskus paikkansa :) Se saattaa tosin riippua kiusaamisen vakavuudesta ja kestosta.

   Poista
 4. Huippu postaus! :) Harvoin kukaan uskaltaa mennä kenellekään yksinäiselle/kiusatulle juttelemaan, vaikka mieli tekisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :-)! Jep oon kyllä samaa mieltä, harva menee juttelemaan yksinäisille :(

   Poista
 5. Samoil linjoilla! Jos joku kokee omistavansa oikeuden päättää, mikä on kaunista ja mikä ei, ja käyttäytyä sen mukaisesti, ei voi itse olla kovin kaunis siäsltäpäin... Niinhän se menee, et jos itsekunnioitus on kunnossa, niin sit voi vasta muistakin vilpittömästi sen hyvän löytää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ! :) Oon ihan samaa mieltä sun kanssa ! Ja jos ihmisellä on huono itsetunto niin se tuppaa etsimään toisistakin väkisin virheitä.

   Poista
 6. musta on outoo ettei sua oo kiusattu! en tarkota sillä että pitäis mut sunlaisii ihmisii usein kiusataa: nimittäin kateudesta :) olet upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, musta mä oon tavallaan ollut onnekas ettei mua olla kiusattu, koska nykyään liian moni joutuu kokemaan sen :( Ja kiitos :')

   Poista
 7. http://www.youtube.com/watch?v=iUMfYMxDhJs&feature=player_embedded tossa todella hyviä esimerkkejä rasismista!
  tuli kans paha mieli ku katoin tän postauksen ton videon, sitäpaitsi yleensä just tolleen porukassa kiusataan mut sit yksin harva uskaltaa kiusatulle tehä mitään. yleensä tommosessa kiusaaja porukassa on yks johtaja joka sit saa muutki kiusaamaa sitä toista. mulle on just käyny tollee et meen ruokalas jonku pöytää ja sit ne vaa nauraa ja kuiskuttelee et miks toi tohon tuli yms nii sit en uskaltanu enää mennä syömää otin kouluu omat eväät ja menin itkien vessaa syömää niit...... se on oikeesti kauheeta miten ei yhtää ajatella toisten tunteita, parempi ois katuu sit myöhemmi. en voi vaan käsittää. mut se helpottaa jos ees yks ihminen tulee siihe juttelee kosk sit jos ei oo kavereit kaikki ryhmä/pari tehtävät on koulus hirveen kiusallisii ja ku siihen ei vaa useimmis kouluis puututa. :( :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep toikin video on hyvä ! :) Toi on kyllä tosi totta, että yleensä porukassa kiusataan. Ja se on musta vielä pahempaakin kuin jos yksi kiusaisi, koska silloin siinä on iso porukka sitä yhtä kiusattua vastaan :( Ja kauheeta kuulla et oot joutunu kokemaan tollasta :( Kouluissa vaan pitäisi puuttua kiusaamiseen enemmän ja ihmisten miettiä sitä miltä toisista tuntuu :-(

   Poista
 8. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013041016884964_ul.shtml?fb_action_ids=366436220143484&fb_action_types=og.recommends&fb_ref=flb&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22366436220143484%22%3A324573454312892%7D&action_type_map=%7B%22366436220143484%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%7B%22366436220143484%22%3A%22flb%22%7D

  > just tommosii artikkeleit on ihan hirveetä lukee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin on ! Mä luin just ton samaisen jutun silloin ja mulle tuli niin paha mieli :-(

   Poista
 9. Ihana postaus, pisti todella ajattelemaan :') Jos huomaisit kavereittes kiusaavan/ syrjivän jotain luokaltasi nii miten toimisit? (Ellei näin ole jo ollut)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amandan kaverina voin sanoa, et aina jos se kuulee jostain puhuttavan pahaa tai jotakuta arvosteltavan niin se kyllä puuttuu siihen tai sanoo vastaan, oli se sitten kuinka hyvä ystävä tahansa joka pahaa puhuu!:-)

   Poista
  2. Ano : Ihana kuulla :) Ja mä sanoisin niille mun kavereille tosiaan ihan suoraan että toi on tyhmää ja käsken niitä lopettamaan sen.

   Poista
 10. osaat kirjottaa ! Tää oli ihan täyttä asiaa, ja oon täysin samaamieltä sun kanssas ! Oon ite kiusannu, mut asialle ei voi mitään jälkeenpäin .. oon pahoillani siitä pahasta mitä oon muille aiheuttanu .. mut minuuki on kiusattu, ja onneks se on jo loppunu . Nykyään saan kuulla vähän väliä jotain vittuilua, mut sanon aina vastaan, niin ne ei jaksa jatkaa sitä. Mutta silti, ei sitä jaksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Eihän asioille joo voi mitään näin jälkeenpäin, mutta hienoa että tiedät tehneesi virheen ja kadut sitä :) Ja eihän kiusaamista todellakaan jaksa, onneksi sulla on nyt loppunut se :-)!

   Poista
 11. Tosi kivasti sait kirjotettuu sun ajatuksia! Tämmösii lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Hahah pitää miettiä ! Voisin vaikka tehdäkkin jos keksin jonkun hyvän aiheen :-)

   Poista
 12. ihan älyttömän hyvä teksti, ihana sinä !

  VastaaPoista
 13. mä oon niin samaa mieltä sun kanssa !! kiusaamisessa ei oo mitään järkee ! :--(

  VastaaPoista
 14. niin totta :)

  mua itteeni ärsyttää, koska haluisin olla avoin mun blogissa mun kiusaamisesta ja kaikesta siitä miten oon sen jälkeen selvinny :__d mutta en voi, koska saan jo nyt haukkuja samoista asioista kun niiltä kiusaajilta. eniten mua ärsyttää se, miten koulut ei puutu siihen. olin ite tukari ja mua kiusattiin sielläkin, istuin aina yksin kokouksissa ja sain kaikki raskaimmat jutut mun tehtäväks /: ihmiset on julmia mutta onneks on myös ihmisiä niiku sinä, jotka ymmärtää miten paljon se voi satuttaa vaikka et oo kuitenkaan ite sitä henkilökohtasesti kokenut :) hienoo et uskalsit julkasta tän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulle tuli paha mieli ku luin tän sun kirjoittaman tekstin tähän. oo vaan avoin, älä välitä kiusaajista vaan näytä niille että oot paljon vahvempi! mua oon itteäkin kiusattu ja tiedän et on tositosi vaikeeta esimerkiks nyt ruveta kirjoittamaan blogissa kiusaamisesta, etenki jos saa samoista asioista haukkuja sielläkin.
   mulla sama juttu että eniten ärsyttää ku koulut ei puutu siihen. monet opettajat vamasti on kiusaamista vastaan mut silti ne eivaan huomaa sitä? sit perustetaan kaikenmaailman KIVA KOULU - juttuja mistä ei oo ainakaan meidän koulussa ollu paskanvertaa apua.
   mä kannustan sua olemaan vahva, ja kirjoittamaan noista asioista!

   ja amandalle vielä et tää oli tosi hyvin kirjotettu! vaikutat ihanalta ihmiseltä :) toi videoki oli tosi hyvä.

   Poista
  2. niina : Mullekkin tuli paha mieli sun kommentista, sillä musta olis tosi hienoa jos olisit avoin kertoisit sun kokemuksista sun blogissa :) Ehkä se saisi ne haukkumakommentitkin vähenemään kun ne tajuavat ettet välitä niistä vaan oot vahva ja rohkee ! Ja jep, ihmiset on oikeesti tosi julmia ja mustaki on järjetöntä miten vähän koulut oikeesti puuttuu kiusaamiseen :-(

   Ano : Voi kiitos paljon :-)! Ja oon ihan samaa mieltä sun kanssa :(

   Poista
 15. puhut niin asiaa, älyttömän hyvin kirjotettu !:)

  VastaaPoista
 16. tosi hyvin kirjotettu ja nini samaa mieltä! :)

  VastaaPoista
 17. vau tää oli mahtava postaus!! lisää tämmösiä mielipidepostauksia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon :-)! Pitää kattoa, voisin vaikka tehdäkkin jos keksin jonkun hyvän aiheen :>

   Poista
 18. vähänks oot rohkee! :) Mä en ite uskaltais mennä juttelee yksinäisille... musta tuntuu pahalta jos esim. puhun jostai vähän pahaa mut tää postaus jotenki kannusti lopettamaan sen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa hah kiitti :-) Ja hyvä että tää kannusti lopettamaan sitä :)

   Poista
 19. Ihana postaus, täyttä asiaa joka sana! :-)

  -weeka-

  VastaaPoista
 20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. milla perusteella amanda on suosittu meijän koulus ? XDXDXDXDXDXDXDXDXDXD

   Poista
 21. Tosi hyvin kirjotit, ei trvii hävetä! Asiaan liittyen senverran, että mua jollakin lailla kiusattiin ala-asteella (ainakin itse koin sen kiusaamiseksi) ja kiusaajien joukossa oli nykyisiä parhait kavereitanikin. Muistan vieläkin sen kamalan olon, mikä siitä tuli, kun tuntui ettei kukaan halunnut olla mun kanssa(mua siis syrjittiin, haukuttiin jne) ja se näkyy mun elämässä vieläkin. Antaisin mitä vaan, että munkin luokalla ois ollut joku sunlainen, joka ois uskaltanut olla munkin kaveri, ees joskus :( Noh, mutta pointtini oli, että arvostan sua kun uskallat puuttua kiusaamiseen, jatka samaa mallia! Vaikken uskokaan että kiusaaaminen ikinä loppuukaan, niin koitetaan silti lopettaa se! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti :)! Surullista kuulla että säki oot joutunu kokee kiusaamista. Mä voin vaan kuvitella miten kauheelta tuntuu kun kaikki syrjii ja tuntuu ettei kukaan haluu olla sun kanssa :( Ja niin, tuskin kiusaaminen ikinä kokonaan maapallolta häviää, mutta toivottavasti ainakin vähenisi vähän !

   Poista
 22. ku oon lukenu sun blogii, ni oon vaa aatellu et oot sellane höpsö blondi tyttö, mut nyt mulle aukes toinenki puoli sua, tosi kivasti kijotettu tää teksti! ja pisti ajattelemaan kaikkii kiusaamisjuttuja. mun hyvää kaverii on kiusattu koska sen luokkalaiset oli kateellisii ku se oli niin hemmetin kaunis ja ne kiusaajat oli kateellisii. ja meiän luokal yläasteel on kans ollu kaikkii kiusaamisjuttuja ja harmittaa ku en oo kunnol puuttunu..:// ihan parin kuukauden ajan muistan kuin mua ehkä kiusattiin (en oikee tiiä laskenko sen kiusaamikseks) ku olin pienempi ja uudessa koulussa. mulla oli paljon kavereita, ja ne puuttu aina ku ne näki mut välillä silti välkillä se yks toiselta luokalta pääs vähä kiusaa mua ja mua pelotti välkil liikkuu yksin ni menin ain pelaa joidenki poikien kaa fudista :DD ni sillon se ei viittiny tulla sinne. sil oli muutenki jotenki ongelmii et se sit erotettii sielt koulusta ja sit oli ihanaa ja sain nauttii niist välkistä kans, vaik oli se fudiksenpeluuki kivaa ;)) mut se ei kyl jättäny mitää traumoja ku se oli sellasta pientä ja olin jo unohtanukki sen :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah aijaa :'D Ja kiitos :)! Ja pienestäkin kiusaamisesta voi jäädä ikävät muistot, mut ihana kuulla et olit jo unohtanukkin sen :-)!

   Poista
 23. mikä tää siun blogin malli on?!?!?:)
  ja tää on ihan mahtava postaus, osaat kirjottaa !!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo kyllä ollenkaan varma :D muistaakseni se simple ? :)
   Ja kiitos paljon :>

   Poista
 24. Eksyin tänne jotain ihmereittiä pitkin, ja meinasin poistua [älä käsitä väärin; en vain ole lukijaryhmääsi sillä olen miltein kymmenisen vuotta sua vanhempi :-D] kunnes näin tämän tekstin ja halusin jättää vierailustani edes kommentin. Musta on upeata lukea tälläistä ajattelevaa tekstiä sun ikäiseltäsi, jolla ei omakohtaista kokemusta ole.

  Ehkä myös itse aihe pysäytti -nimimerkillä 13 vuotta koulukiusattuna [ja nykyisin vahvempi kuin koskaan vaikka kyllähän tuollainen jättää ikuiset arvet mutta oman kokemuksen mukaan se asenne, mikä on elämää kohtaan on helvetillisten kokemustenkin jälkeen, niin on täysin itsestä kiinni -ei siitä, mitä positiivisia/negatiivisia elämä on eteen tuonut. Ja tämä siis tulee mun suusta, joka vielä silloin nuorempana ajattelin itsemurhaa valehtelematta päivittäin (sitä ajattelua tosin edesautti myös useamman vuoden kamppailu anoreksiahelvetissä eli ei ainoastaan kiusaaminen) mutten olisi ikinä voinut tehdä sitä läheisilleni].

  Olisin tuolloin kiusattuna ollessani ollut äärimmäisen kiitollinen sun kaltaisesta "ulkopuolisesta", joka olisi uskaltanut pitää sen kiusatunkin puolta. Joten keep going! :-)

  Ps. Pahoittelut ei-niin-hyvästä suomen kielestäni -tämän siitä saa, kun käyttää englantia 97% ajasta :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos hurjasti sun kommentista ! :-) Musta on surullista kuulla että säkin oot joutunut kestämään noin monta vuotta kiusaamista, mutta ihana kuulla, että se kokemus on vahvistanut sua ! Ihana että jaksoit silloin nuorena taistella noin monien ongelmien läpi, ja hyvällä ja oikealla asenteella olet nyt vahva. Kyllä se elämä tuo kaikille jossain vaiheessa paljon hyvääkin, ei saa luovuttaa liian helposti :)

   Poista
 25. Tää postaus oli aivan mahtava! Mua itteeni kiusattiin lähes koko yläasteen ja sen takia käyn yhä terapiassa ja käytän mielialalääkkeitä. Kiusaaminen on kaikin puolin väärin ja mielestäni kiusaajat voisivat vajota vaikka katuojan pohjalle ja pysyä siellä:D Antasivat edes toisten elää elämäänsä rauhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ! :) Oon samaa mieltä. Kiusaajat voisivat jättää toisten elämiin puuttumisen vähemmälle ja keskittyä siihen että omassa elämässä kaikki menee loistavasti.
   Musta on harmi kuulla että suakin on kiusattu, mutta toivottavasti terapia ja lääkkeet auttavat sua :( Älä vaan luovuta, oo vahva :-)

   Poista
 26. Kiitos tästä...! <3 Ihan mahtava kirjotus, ja tosi hyvästä aiheesta kirjotit.
  Mulla meni ala-asteella 1-3 lk ihan loistavasti, oltiin kaikki luokkalaiset kavereita jne. Mut sit 4lk se alko, eka pientä nimittelyy ja porukan ulkopuolelle jättämistä. No aattelin vaa et on ihan ok, et 3 vuotta jo oltukkii kavereita et ne vähä vaihtuu. No sit se alko, koko luokka lukuunottamatta 3 henkilöä käänty muo vastaan. Kutosluokka oli ehkä pahin, mut selvisin siitä yhen ''hyvän ystävän'' avulla joka feidas mut heti ku päästii seiskalle ja alko levittelee musta kaikkii juttuja jotka ei tietenkään ollu totta, ja myöhemmin muuntelee tarinoita ku kysyn että miks ? Sit myös hänen juorujen takia koko yläasteen luokka käänty muo vastaan, ja se kiusaaminen on ehkä tähän mennessä pahinta. Kyl sitä miettii, ku joku sanoo et '' tieks kukaan ei jaksa kantaa sun hautaa jos et nyt laihduta. tai sit kuole äkkii '' oon käyny kuraattorilla, mut kaiken tajusin varmaan liian myöhää ku täs on kaikki nyt niin mukana ja kaikki tietää mitä musta on levitelty. ja vaikee ite alkaa selvittelee niitä valheita et ei ku näinhän se oikeesti on.... tällä hetkellä oon koulussa yksin tai yhden toisen kiusatun kanssa, et saa ees vähä vertaistukee. mut siitä huolimatta,täähän jättää varmaa pysyvät arvet, mut kohta ansaittu kiusaamisloma. jee :) kiusaaminen on vaa nykyää niin yleist et iha harmittaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä sun kommenttia lukiessa mulle tuli tosi paha mieli ja alko harmittamaan ihan sikana koska sä kärsit kiusaamisesta vieläkin. Toivottavasti sulle tulee nyt kuitenkin ihana ja hauska kesä ja syksyllä voit näyttää sun kiusaajille ja juorujen levittelijöille että oot niitä vahvempi! Mä en mitenkään voi ymmärtää että mitä mielihyvää ihminen saa siitä että keksii toisesta perättömiä juttuja ja alkaa levittelemään nitä eteenpäin? En vaan voi käsittää. Onneksi oot hakenut apua tohon, toivottavasti kiusaaminen loppuu :( Lähetän sulle täältä ison virtuaalihalin ja voimia ens syksyyn :-)♥

   Poista
 27. milloin uutta postausta?

  VastaaPoista
 28. Mä säilytin tätä postausta tallessa kunnes mulla oli aikaa lukee tää! Oon ite joutunu ilmeisesti ton erilaisuuden takia kiusatuks.. En koe hirveesti olevani erilainen, mutta loppuje lopuks eroonki aika paljon. Sen takia kärsin kamalan yläasteen ja nyt lukioon siirtyessä toivon että elämä ois helpompaa.. Oikeesti pelottaa ihan kamalasti, koska jos se sama meno jatkuuki :( mut ihanaa lukee et joku ihminen ajattelee tollei kiusaamisesta! Toivosin et tollasia olis useempiki ni tästä maailmasta selviis. Välillä tuntuu et kuuluisat tukioppilaat ja tutorit kiusaa ite samalla tavalla.. Elämän haluki menny jo ton myötä, mutta toivon et joskus tajuis asian samalla tavalla ku siä, oot älyttömän ihanalla asenteella varustettu tyttönen! :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, musta on surullista kuulla että sua on kiusattu just sen takia koska oot muka erilainen... En vaan voi käsittää miksei ihmisten anneta olla sellaisia kuin ovat. Mä pidän täällä peukkuja pystyssä jottei sama meno jatkuisi lukiossa ! Kenenkään ei tarvitse kestää tollasta oikeasti. Ja kiitos paljon ♥ Ja tsemppiä sulle, koita jaksaa ♥

   Poista