lauantai 6. kesäkuuta 2015

YO-NEA

Nyt niitä mun lupailemia yo-kuvia! Kävin kuvaamassa Nean heti viime lauantain aamuna ja sää suosi meitä loistavasti. Mä itse tykkään näistä kuvista hurjan paljon ja mulla oli vähän hankaluuksia valita vaan muutamat parhaat tänne blogiin, kaikki kuvat kun näyttivät hyvältä niin värillisinä kuin mustavalkoisinakin. Suurin syypää onnistuneisiin kuviin taitaa olla tuo super kaunis neitokainen, kenestä vaan on mahdotonta saada huonoja kuvia. Mitä te tykkäätte kuvista? :-)

DSC_0232DSC_0122 DSC_0124 DSC_0163 DSC_0133 DSC_0171 DSC_0224

8 kommenttia:

 1. Millä kameralla ja objektiivilla nää on otettu? Upeita kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nikon D3100 kameralla ja nikkorin 50mm f/1.8 objektiivilla :-) Kiitos pajon :)!

   Poista
 2. Mitä asetuksia käytät sun kamerassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireessä kuvailen tolla 'ei salamaa' tilalla, mutta muuten kuvaan M-tilassa, jossa sitten säädän aukon ja suljinajan tilanteen mukaan.

   Poista
 3. tosi nättejä kuvia :) miten saat tuon taustan tollei sumeemmaksi? Onks sinulla jokin asetus vai muokaatko tuon taustan vasta koneella? Itsellänikin on nimittäin sama kamera, joten olisi kiva tietää miten itsekkin pystyisin ottamaan tuollaisia kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon :)! Tuo tausta tulee sumeaksi jo kuvausvaiheessa kun kuvaan M-tilassa ja säädän aukon suureksi. Itse yleensä kuvailen tälläisiä muotokuvia f1.8 aukolla. Eli mitä pienempi aukkoarvo on eli numero, sitä suurempi aukko. Suuri aukko sumentaa ja pehmentää taustaa. Jos aukko taas on pieni (eli luku iso), tausta ei pehmenny ja sumennu samalla tavalla :-) Tottakai myös suljinajalla on merkitystä ja molempia säätämällä ja kokeilemalla oppii parhaiten löytämään oikeat asetukset, kun huomaa miten kuvat muuttuvat aina asetuksia muuttamalla. Toivottavasti ymmärsit edes jotenkin, kannattaa vaan rohkeasti kokeilla, harjoittelemalla oppii :)!

   Poista
  2. Voi kiitos paljon! :) ja juu sain, pitää kyl heti kokeilla! Oon jo niin pitkään miettinyt et mite tommosia kuvia saadaan ja onneks sain nyt sit siihen vastauksen :)

   Poista
  3. Ihana jos musta oli apua! :-) Mulla on tosin myös käytössä tuo 50mm objektiivi jolla suurin mahdollinen saatava aukko on tuo f1.8, ja kittiputkella ei kai noin suurta aukkoa ole mahdollista saada :/

   Poista